Són els microorganismes els que tindran l'última paraula
Són els microorganismes els que tindran l'última paraula
Són els microorganismes els que tindran l'última paraula
Nyamnyam

Són els microorganismes els que tindran l'última paraula

Projecte deslocalitzat. Barcelona Producció 2017

Són els microorganismes els que tindran l’última paraula és la proposta de l’Associació Cultural Nyamnyam seleccionada com a projecte deslocalitzat a Barcelona Producció 2017.

A través de la fermentació del miso, Nyamnyam planteja tot un seguit de dinàmiques processuals i comunitàries organitzades en diferents contextos de la ciutat de Barcelona durant els sis mesos que dura aquest procés biològic. D’aquesta manera, la fermentació d’un aliment esdevé un sistema d’agitació social, cultural i vital que s’estendrà a partir de quatre esdeveniments específics que tindran lloc entre l’octubre de 2017 i l’abril de 2018.

Com a testimoni directe de la seva condició deslocalitzada, el recipient del miso es podrà veure des del 10 d’octubre fins a la finalització del procés a La Capella, cosa que li atorgarà una funció doble: d’una banda, compartir el seu referent inicial, i de l’altra, marcar la seva temporalitat expandida. El fet d’instal·lar el miso a l’espai expositiu de La Capella no implica només la seva presència física, sinó que incorpora altres registres sensibles a la fermentació, com ara l’olor.

Nyamnyam és un espai-plataforma creat el 2012 per Iñaki Álvarez i Ariadna Rodríguez que té com a objectiu promoure la creació, la reflexió, l’intercanvi de coneixement i la cultura creant estratègies de participació i interacció per respondre a la necessitat de generar diàleg. Utilitzen dinàmiques i eines pròpies de la creació artística per plantejar intervencions col·lectives que creen relacions horitzontals i ens situen a tots en un mateix pla d’acció. Fomenten la relació entre les diverses formes d’art i el menjar com a element vehicular per crear situacions que ajudin a dinamitzar i generar noves formes de relació i contacte dins el teixit social. D’aquesta manera, pretenen aprendre noves dinàmiques i crear sinergies que poden reactivar o repensar la nostra manera de viure, crear i menjar.

www.nyamnyam.net

 

Són els microorganismes ... , de Nyamnyam (V.O. català)