23.10.2020

PROJECTES SELECCIONATS PER A BARCELONA PRODUCCIÓ 2021

El jurat de la convocatòria Barcelona Producció 2021 integrat per Luz Broto, Joan Casellas, Pilar Cruz, Antònia Folguera, Alexandra Laudo i David Armengol i Anna Urdániz (ambdós amb veu i sense vot), ha decidit seleccionar entre més de 270 propostes presentades, els següents projectes com a guanyadors de la convocatòria d’enguany:

 

Projectes expositius individuals

GERARD ORTÍN CASTELLVÍ Agrilogística

OSCAR HOLLOWAY Otherly Seers

LUCÍA C. PINO Makebelieve Neuromancer

 

Projecte expositiu comissariat

CHRISTIAN ALONSO Imaginaris multiespècies. L'art de viure en un món de contingència i incertesa

 

Projectes deslocalitzats

NEURODUNGEON NeuroXcape : The Role Play Game

CRISTIAN HERRERA DALMAU Hombre Orquesta en la Torre de Marfil

 

Projectes d’investigació

MARIO SANTAMARÍA Pwned

DU-DA (Sarai Garcia Cumplido, Belén Soto, Sonia G Villar i Clara Piazuelo)    Morir Guay. Rituales de transición

 

Projecte de publicació

MARTÍN VITALITI Ampo   

                                                                                                 

Accions en viu          

JAUME FERRETE VAZQUEZ Alexa ( alexa            

MERCÈ ORTEGA FERRER Mis cosas

JULIÁN PACOMIO Apocalipsis entre amigos o el día simplemente          

                                                                   

Projectes de creació transdisciplinar i mitjans digitals

ANNA PASCO BOLTA Zenz(a)i

ARIADNA PARREU ALBERICH Epiphany

 

Projecte de mediació

TERESA RUBIO JIMÉNEZ What the cell!!

 

Barcelona Producció té com a objectiu incentivar la producció en l’àmbit de les pràctiques artístiques contemporànies i oferir suport a les necessitats econòmiques i de producció de la comunitat artística de Barcelona i la seva àrea d’influència. És per això que cada projecte compta amb la tutoria d’un dels membres del jurat i l’equip tècnic i humà de La Capella  acompanya tot el procés de desenvolupament dels projectes.

Aquesta edició, tot i que ha comptat amb el mateix pressupost del 2020, s’ha reformulat per tal d’incrementar els honoraris dels artistes entre un 50% i un 66% en funció de la categoria, així, impostos inclosos, sumen un total de 67.000 €. Per a la producció dels projectes, l’import total és de 99.500 €.

 

La programació de Barcelona Producció 2021 genera, amb aquesta selecció, una possible radiografia de les pràctiques artístiques actuals vinculades a l’escena cultural de Barcelona, amb artistes de diferents generacions i enfocaments diversos, però que permeten establir certes línies d’investigació i preocupacions contextuals.

Els projectes expositius responen a les incerteses i inestabilitats del present, on la nostra relació amb l’entorn planteja un important canvi de paradigma. Bona proba d’això ho veiem en el projecte curatorial Imaginaris multiespècies, de Christian Alonso, o en  l’exposició individual Agrologística, de Gerard Ortin. L’experimentació matèrica i la performativitat centraran la mostra individual Makebelieve Neuromancer, de Lucia C. Pino, mentre que Otherly Seers, d’Oscar Holloway, revisarà la pervivència de les il·lustracions científiques en l’estudi de la història natural.

Pel que fa als projectes no expositius, la modalitat de deslocalitzat comptarà amb una reactualització del usos de l’espai públic i domèstic en temps de pandèmia mitjançant el projecte Hombre Orquesta en la Torre de Marfil, de Christian Herrera Dalmau, i NeuroXcape : The Role Play Game, del col·lectiu Neurodungeon. A nivell d’investigació, Owned. El cuerpo atravesado por sus dobles y virtualidades, de Mario Santamaria, explorarà les derivacions virtuals del nostre cos com acumulació de dades, i Morir Guay. Rituales de transición, del col·lectiu DU-DA, posarà en crisi la nostra habitual concepció de la mort. En la modalitat de mitjans digitals, comptarem amb ZENZ(A)I, d’Anna Pasco, que fusionarà sistemes d’intel·ligència artificial per a crear refranys populars derivats de la metereologia, i amb Epiphany, d’Ariadna Parreu, una recerca matèrica i objectual centrada en la pantalla com a nou sistema de relació. La publicació Ampo, de Martin Vitaliti, oferirià una revisió crítica del llenguatge del còmic.

Per últim, els projectes d’Acció en viu assajaran tres modes diferents de concebre la performance en l’actualitat. D’una banda, Alexa (alexa, de Jaume Ferrete, oferirà un treball de veu a través dels altaveus intel·ligents Echo i Alexa comercialitzats per Amazon; Mis cosas, de Mercè Ortega, explorarà l’acumulació de bens materials que defineixen una identitat, i a Apocalipsis entre amigos o el día simplemente, Julián Pacomio abordarà sistemes relacionals i afectius adreçats a la celebració de qualsevol final o inici.